Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Berktsedijk 5/B
    5757 PG Liessel
  • 0493492998

Mediplan Kraamzorg

Mediplan kraamzorg is een kleinschalig bureau voor kraamzorg in de regio Zuid-Oost Brabant en Midden Limburg. Sinds 1984 houden we ons intensief bezig met cliëntgerichte en flexibele kraamzorg.

Wij willen er alles aan doen om je kraamtijd, die in het leven van jonge ouders heel belangrijk is, onvergetelijk te maken.
Daarom hebben we ervaren, gediplomeerde kraamverzorgenden die hun vak verstaan en daadwerkelijk zorg op maat geven, door te kijken wat er nodig is in jullie gezin.

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de begeleiding en verzorging van jou en je baby. Ze houdt de gezondheid en het herstel van jullie nauwlettend in het oog. Ze zorgt ervoor dat de hielprik en gehoorscreening uitgevoerd zullen worden. Ze geeft voorlichting, begeleidt de voeding, zorgt voor hygiëne in slaapvertrekken en sanitaire ruimtes, ze draagt zorg voor de was van jullie gezin en zal daarnaast ook licht huishoudelijke werkzaamheden doen. Ook de partner en eventuele andere broertjes/zusjes zullen hierbij betrokken worden en de nodige aandacht krijgen.

Al onze kraamverzorgenden zijn geregistreerd bij Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en in het bezit van een landelijk erkend diploma kraamverzorgenden of vergelijkbaar diploma. Daarnaast bezitten zij ook diverse andere diploma’s en/of certificaten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de kraamverzorgenden, denk hierbij aan:
- Eerste hulp bij (kinder) ongelukken, EHB(K)O
- Vroegtijdige inzet partusassistentie, (V.I.P.)
- Acute verloskunde
- Vroegsignalering

Onze doelstelling is één kraamverzorgende per gezin. Onze kraamverzorgenden bieden zorg aan het gezin op een manier zoals ze dat zelf ook prettig zouden vinden. Die snel kunnen wisselen in verschillende situaties, en die, als ze na 8 dagen de deur achter zich dichttrekken, tevreden zijn, omdat jij het vertrouwen hebt dat je goed voor je baby kunt zorgen.

Mediplan draagt het geven van borstvoeding een warm hart toe. Dat is ook de reden waarom wij het certificaat voor borstvoeding van de Stichting Zorg voor Borstvoeding hebben behaald.

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de cliënt principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

Mediplan is een erkend leerbedrijf via SBS.Deze thuiszorg leverancier in het kort

Diensten

  • Kraamzorg