Helping Hands Friesland


Marconiweg 16 8501 XM Joure
0513485656 Klik om te bellen

Over Helping Hands Friesland

Zorgorganisatie Helping Hands zet zich in voor maatwerk in de zorg. Wij bieden begeleiding, lichamelijke zorg en huishoudelijke hulp en stemmen dit in elke situatie af op de specifieke behoeften.  We denken mee voor praktische en haalbare oplossingen, zodat de cliënt weer zoveel mogelijk zelfstandig komt te staan. Onze sleutelwoorden zijn dan ook: zorg op maat, betrokkenheid en korte lijnen.

 

Doelgroep
We beiden begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen die een beperking ervaren in het dagelijks leven. Vaak komt deze beperking voort uit een vastgestelde diagnose of een verstandelijke beperking. Daarnaast bieden we lichamelijke zorg aan mensen die door ziekte of ouderdom verpleging of verzorging nodig hebben. We bekijken per situatie welke medewerker het best kan aansluiten bij de situatie. Lees hier verder over ons zorgaanbod en onze werkwijze

Regio
Helping Hands biedt zorg in noord Nederland, dat wil zeggen: in de Groningen, Friesland, Drenthe en noord Overijssel. Ondanks een groot werkgebied blijven wij een kleinschalige organisatie. Wij hebben twee kantoren – in Joure en in Roden – en houden van korte lijnen.

PGB/ZIN

Onze zorg kan worden ingezet vanuit verschillende indicaties.

  • Begeleiding (WMO of jeugdhulp)
    U kunt onze begeleiding inzetten vanuit een ZIN- of PGB-indicatie (zorg in natura of een persoonsgebonden budget). Helping Hands is in 17 noordelijke gemeentes gecontracteerd  voor begeleiding. Dat betekent dat u in deze gemeentes ook kunt kiezen voor ZIN. Hierbij wordt de administratie en bekostiging van de zorg voor u wordt geregeld. Meer weten over ZIN en PGB, en in welke gemeentes Helping Hands gecontracteerd is: zie onze pagina over zorg in natura.
  • Huishoudelijke hulp
    Onze hulp in de huishouding kunt u inzetten vanuit een PGB-budget van uw gemeente (WMO) of vanuit de Wlz.
  • Verpleging en verzorging
    Lichamelijke zorg kunt u inzetten vanuit een PGB-budget vanuit de Wlz (indicatie door het CIZ) of vanuit uw zorgverzekeraar.

Diensten

Begeleiding verstandelijk en lichamelijk gehandicapten
Diensten
Gezinsverzorging
Huishoudelijke verzorging
Verpleging en verzorging

Onze locatie

Helping Hands Friesland


Marconiweg 16 8501 XM Joure
0513485656 Klik om te bellen