Terug

Komt mijn man in aanmerking voor het huren van een rolstoel?

Teunissen

Inmiddels zit mijn man al bijna 2 maanden thuis, omdat hij pijn heeft aan allebei zijn enkels.

De reumatoloog is bezig met verschillende onderzoeken. Het lijkt erop dat hij Sarcoïdose heeft, waardoor het genezingsproces nog lang kan duren en hij dus voorlopig niet kan lopen. Komt hij in aanmerking om een rolstoel te huren? Wordt dit vergoed door het (VGZ) ziekenfonds?


2 Antwoorden

Antwoord van Timmers Medizorg

Geachte mevrouw,

 

Uiteraard kan uw man een rolstoel huren c.q. lenen. Dit kan voor een termijn van 3 maanden met een verlenging van 3 maanden. Dit is gratis.  Na deze termijn kan de rolstoel altijd worden gehuurd. HIervoor vindt geen vergoeding plaats door uw zorgverzekeraar, maar indien de rolstoel langdurig moet worden gebruikt, ofwel op basis van een chronische medische indicatie, kan de rolstoel worden aangevraagd bij de WMO van uw gemeente.

Succes


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

U kunt in dit geval gratis een rolstoel lenen voor een half jaar. Na dat half jaar gaat u huur betalen of u kunt er 1 aanvragen bij het zorgloket van uw gemeente. Indien uw man niet in aanmerking zou komen voor een rolstoel kunt u altijd bij ons terecht om zelf een lichtgewicht rolstoel aan te schaffen. Voor € 300,00 heeft u er al één. U kunt ons bellen op 033 - 461 91 91.