Terug

Richtlijnen voor thuiszorg

Nel

Graag wil ik weten of er richtlijnen zijn voor de thuiszorg.

Steeds meer mag de thuiszorg niet meer doen bij mijn 90-jarige moeder. Ze trekken het bed niet meer glad, ze ruimen niet op na het avondeten, medicatie moet in Baxterrol. Nu dwingen ze 90-jarige moeder om een magnetron aan te schaffen (die ze nauwelijks kan bekostigen en ook nooit zelf zal gebruiken) voor het opwarmen van de maaltijden, omdat gas niet meer veilig zou zijn.

Zijn hier landelijke richtlijnen voor?


1 Antwoord

Antwoord van INPULLS

Beste Nel,

 

Voor richtlijnen kunt u hier terecht 

http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=56dbdbe5-d24f-4914-9cf8-89be21d2afed&type=org&disposition=inline

Er is een verschil tussen huishoudelijke thuiszorg en verpleeg- thuiszorg. Als het gaat om glad trekken en opruimen valt dit onder huishoudelijke zorg, als het gaat om lichamelijke verzorging dan valt dit onder verpleeg-thuiszorg. 

Medicatie in een Baxterrol is het meest veilige en ook fijn voor uw moeder. Verpleging kan vandaag de dag in de beperkte tijd, niet meer de z0rg voor de medicatie dragen. Om fouten in de verstrekking of inname te voorkomen is een Baxterrol een uitkomst. Per inname moment scheurt u een zakje van de rol ( tijd staat steeds op elk zakje vermeld) en de medicatie die u op dat inname moment nodig heeft zitten in het zakje. De kans op vergissen of missen is dan vrijwel uitgesloten.

Voor wat betreft de maaltijden is een algemeen antwoord lastig te geven. Wellicht kunt u eens in gesprek gaan met de thuiszorg, om de beweegredenen te bespreken.