Terug

Vader dementerend met inwonende kleinzoon. recht op thuiszorg?

Conny de Vrijer

Mijn vader heeft thuiszorg voor de woning en verschoning bed. Plus medicijnen en ontbijt. Hij is al jaren dementerend. Mijn zoon, zijn kleinzoon van 19 jaar, is bij hem in gaan wonen en start in september met een werkleertraject. Houdt mijn vader hetzelfde recht op thuiszorg of moet er opnieuw een indicatie worden gesteld ivm het komen inwonen van mijn zoon?


1 Antwoord

Antwoord van maatzorg de mookerheide

Hallo Conny, 

 

Nee uw vader behoud zijn indicatie, uw zoon is mantelzorger en verleend ondersteuning aan het thuiszorg team omdat het een leertraject is, als uw zoon uren over zou nemen van de thuiszorg als gediplomeerd verzorger of als vader meer begeleiding nodig heeft vanwege zijn dementie moet er een nieuwe indicatie komen voor meer uren m.n. Voor begeleiding om de dagindeling te structureren, of evt. Dagbesteding.

bij meer dan 10 uur verpleging en verzorging is een pgb ideaal omdat u dan zelf uw zorg kunt inkopen op momenten dat vader die echt nodig heeft ! Dit zijn dan zorgverleners ( Zzp ers ) die u zelf uitzoekt en het beste bij uw vaders zorgvraag/ karakter passen. Echt zorg op maat dus.

Veel succes .

En wat goed dat uw zoon voor opa zorgt !

Wens u een " zorgeloze " toekomst toe met veel levensvreugde en gezondheid.

 

yvonne Hendriks.

Maatzorg de Mookerheide.